lørdag den 25. september 2010

Rolig med The Tudors

Man kan andet end at strikke og hækle i sprælske farver. Efterår indbyder til det lidt mere 'rolige' som f.eks disse votter i 'moderate' nuancer .
Strikning foregik i god ro og orden sammen med The Tudors på dvd. Ro er nu nok at overdrive , for Henrik den 8 var en sprælsk og dameglad herre , han havde desværre osse tillagt sig den vane at skille sig af med sine koner- på den ene eller anden måde...Nogle blev halshugget andre forgiftet....ak ja , det er ikke nemt.

Belært af tidligere erfaringer med sokker og sokke syndromet , gik jeg straks i gang med votte 2 efter at votte 1 var færdig . Det er næsten blevet en vane....

Votter er et strikkekit - sendt fra Finland . Garn er fra finske får , håndfarvet med planter og svampe.
Det er garn med substans i . Opskrift foreskriver pinde 2,5 - det blev for tæt - 3,0 gik bedre.

Jeg er svært tilfreds med resultat.. Votter er tilpas tætte og har en god pasform.


God & Rolig weekend til alle :-)

søndag den 19. september 2010

Grøn

Det endte med en grøn model . Er jeg glad for grøn ? Ja , det er jeg , lige så længe jeg kan erindre har den grønne fulgt mig . Måske hænger det sammen med at jeg er rødhåret og da jeg var barn var de fleste farver forbudt for os rødhætter , lige på nær grøn - blå og brun !! Heldigvis har det ændret sig , i dag er det ikke et særsyn at se rødhårede klæde sig i pink og orange..

Jeg går ikke i pink ej heller orange , den grønne dominere stadigvæk og det smitter af på det strikkede.
Dragt minder en del om dragten fra Nøstebarn  denne her er fra et gammelt Dale hæfte.

Hæfte og garn fra Sommerfuglen , hele molevitten strikkes på p 2,5.

Knapper er fra søde Lisa

God & grøn søndag :-)

tirsdag den 14. september 2010

Til min Hemlis ven

Inden jeg havde fået set mig om , havde jeg tilmeldt mig til adskillige bytterier hos Stickamera . Nu deltager jeg osse i 'Hemlis' , oversat til dansk betyder det nok hemmelig. Jeg har fået en hemmelig ven i Norden og skal også selv være ven .Det bliver ikke kedeligt...KALAS :-)))


1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?       Uld og bomuld , ikke akryl :-)

2. Vilka är dina favoritfärger?     Alle farver , på nær beige , hvid.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?    Beige og hvid

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)    Benytter mig af  Knit Pro systemet , det funker !!

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan? Uha, de sidste 20 år

6. Dricker du kaffe? Te?   Kaffe tak :-) og gerne med cigaret til .

7. Är du allergisk mot något?   Ja , fordomme og snæversynethed.

8. Vilken slags musik tycker du om?    Kent , The Cure , Rage Against The Machine

9. Favoritgodis?   Vingummi og lakrids :-))

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)     Nej , men jeg elsker fodbold , Barcelona :-))

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv... Vanter , sjal , sokker , trøjer og ting til småbørn.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?   Nej

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?   Lange strømper i selbu strik

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått? 13,5 cm

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?   Nøhh , ikke specielt , hellere vanter.

16. Stickar du sockor?     Ja , men det kniber med sok nummer 2 iblandt.

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)   str. 36

18. När fyller du år?    November

19. Stickar du med pärlor?    Nej

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?) Spænding og historiske romaner , biografier , eksempelvis har jeg lige læst en bog om 'Kursk' den atomdrevne russiske ubåd der sank...meget spændende

mandag den 13. september 2010

Sokke disciplin

Kender du det...man går rask i gang med sok nummer 1 , sok nummer 2 er knap så morsom at strikke , ofte bliver den slet ikke strikket og man sidder tilbage med en enlig sok. En enlig sok der konstant minder dig om at den mangler en makker hver gang du dykker ned i strikkekurven.

Second Sock Syndrome kaldes det også. Jeg satte mig selv på en prøve , satte mig for, at straks sok nummer 1 var færdig skulle jeg øjeblikkelig gå i gang med nummer 2 , og det uden overspringshandlinger .

Det holdt hårdt , men det gik .
Undervejs tænkte jeg på ALLE de enlige sokker der har måtte lide den skæbne , at blive forvist til bunden af en strikkekurv - uden en makker.

Måske man skulle lave en Second Sock Syndrome dag , under sloganet : Alle enlige sokker fortjener en makker.

Garn er Shibui fra Sommerfuglen
Opskrift er fra Favorite Socks mønster Embossed Leaves Socks


søndag den 12. september 2010

I'm leaving on a Jetplane

Ja , det er rigtigt , men ikke før til November . Jeg skal til blogtræf i Norge , Namaste har inviteret , jeg var ikke sen til at sige ja tak :-)

Har jeg kendt Namaste længe..? Næh , hun er et forholdsvis nyt blogbekendtskab , men jeg fornemmede ret tidligt at der sad en engel bag skærm og tastatur....og hvem vil ikke gerne møde en jordisk engel , jeg vil gerne.

Hvor mange vi bliver er usikkert endnu , men jeg ved, at selvom det skulle ende ud med at det kun bliver mig og Namaste er det helt ok , glæden er intakt :-) Den bliver ikke mindre af når man ser billede af hvor kreativiteterne skal foregå , se bare her , tvivler stærkt på at jeg rejser hjem til DK igen.

fredag den 10. september 2010

Norge & Snehvide og de 7 små dværge

Hvad har de med hinanden at gøre..?  Ikke en pind ,og dog.....

Norge : I går hentede jeg pakke fra Lena , Lena som bor i Norge har sendt mig noget vidunderligt garn og en nydelig kop . Garn skal bruges til strømper - rag strømper tænker jeg , har altid ønsket mig sådan nogle , nu kan jeg jo passende strikke dem selv . Kop er taget i brug her til morgen , kaffen blev ikke dårligere deraf :-))) 100000 tak Lena , jeg er superglad og min fredag blev lige pludselig meget bedre :-))

Så til Snehvide :  På vej til posthus kommer jeg forbi en hobby forretning , har aldrig været derinde , men jeg skulle bruge nogle englehoveder i glansbilleder og tænkte at jeg kunne finde dem der . Der var ikke skygge af et hovede , men derimod dvælede mine øjne længe ved glansbilledet af Snehvide og de syv små dværge . Aner ikke hvad jeg skal bruge det til , men jeg måtte eje Snehvide , om ikke andet kan hun og dværgene ligge til pynt på skrivebord , ren fryd for øjet er det :-))

God weekend og energi til alle :-)





























onsdag den 8. september 2010

Kom indenfor

I dag , efter at ha' arbejdet effektivt på mit arbejde , kom jeg forbi boghandlen . Han havde et tilbud jeg ikke kunne afslå , selvom det jo nok var farverne der fik min fulde opmærksomhed . Der stod de - på rad og række , mapperne i Vilma farver. Jeg var ikke sen til at hive 8 stks. ned fra hylden. Hjemme kunne jeg konstanter med stor tilfredshed , at det slet ikke var et dårligt køb , faktisk var jeg så tilfreds at jeg må eje nogle flere .

Mapperne fylder godt med gode opskrifter , og de ser nydelige ud. Imorgen må  jeg afsted igen , først efter mapper, men også efter en pakke fra Lena .Post havde været her , men ak , arbejdet forhindrede mig i at være hjemme til at modtage . Jeg glæder mig , egentlig syntes jeg at mit liv er fyldt med glæder , de store og de små .

Hov , tak for respons på mit forrige indlæg og alle indlæg overhovedet , man bliver bare SÅ glad når andre tager del i glæden ved at skabe og  modtage .

10000 tak og skumbananer til alle.....








                                                                                                            



                                                                                                                                                                                                                                                 

mandag den 6. september 2010

Hyldest til Sverige

Man skylder Sverige meget , Sverige forsøder nemlig mit liv- hver eneste dag . De ved det næppe - dem over på den anden side af sundet , men tid er kommet til at takke for bl.a  :
  • Knækbrød
  • Husqvarna
  • Ingmar Bergman
  • Lisbeth Salander
  • Volvo
  • Kent
Og så Lisa , som har sendt mig en pakke . Pakke er et resultat af socksgarn bytet . Om jeg er glad...?? Jeg jubler endnu :-)) Udover garn , lå der fine knapper i en lille taske ( Mon Lisa selv har syet den? ) chokolade og et uanmindeligt fint kort , eget design tror jeg. Jeg kunne skrige af glæde , så højt, at de ikke ville kunne undgå at høre mig over på den anden side af sundet . Tak Lisa og Tak Sverige . Altt er bra !!! :-)))