mandag den 29. november 2010

Rolig rolig....

Siger jeg til mig selv , jeg har nemlig intet foretaget mig i anledning af julens kommen ( endnu ) men der er travlt på bloggene kan jeg se , der bliver strikket , syet , bagt og pyntet så hjerterne hviner af glæde :-)
Jeg har ikke tid til jul endnu , tiden kommer senere .

Det er mørkt når man står op og mørkt når man kommer hjem , det er ikke nemt at fotografere i mørke!! Derfor var jeg forudseende i sidste uge da jeg blev velsignet med en fridag og dagslys .

Tæppe . Opskrift og garn er fra Pickles  , opskrift er gratis .

onsdag den 24. november 2010

Et mysterium af de gode

Igår kom pakke fra hemlis ven . Det gode menneske har sendt mig noget fantastisk økologisk bomuldsgarn , noget merinould med silke , samt et vanvittigt flot tørklæde med sjalsnål  i form af en smuk sikkerhedsnål.
Tusinde tak kære hemlis ven :-)))

Hemlis ven skriver på et vedlagt fint kort at : blåt og grønt blev månedens tema , tror at hemlis referer til sin blog ( som jeg ikke aner hvor er henne) ovenikøbet ønsker hun mig tillykke med fødselsdagen....Det er her mysteriet opstår : Hvordan hulen kan hemlis vide at jeg netop har haft fødselsdag ???? Det fremgår jo ikke nogen steder , udover en ganske lille statusopdatering på FB i anledningen , men det giver stadigvæk ingen mening , for min FB profil er lukket land for andre end venner....

Jeg fatter det altså ikke og jeg grubler en del over det. Jeg har prøvet at finde hemlis og hendes blog - det er ikke nemt...

Anyway , tak kære hemlis for pakken , du er i sandhed en svensk engel !!! :-))

søndag den 21. november 2010

Blue for baby

Kastede mig over et lidt større strikketøj end småtterierne . Mønster på tæppe er et fangemønster ( indenfor maskinstrik også kendt som Tuck ) Mønster består af skiftevis 2 pinde hvid og 2 pinde lavendel .

Ved at strikke ned i den 3 underliggende maske dannes et smukt strukturmønster . Det hele strikkes i glat og efter diagram .

Tæppe er strikket i Lamauld og på p nr. 5. Opskrift og garn fra Sommerfuglen

Ønsker alle en god start på ugen :-))

torsdag den 18. november 2010

Forsømmelse

Århhh hvor jeg har forsømt , hvor bliver tiden af ?  Men , nu skal det forsømte indhentes , Rockefåret skal få sin lille pakke , Namaste sin opskrift og min hemlis ven skal få en pakke hun sen vil glemme .

Akke ja , det er ikke nemt når man både vil blæse og have mel i munden....men jeg har da strikket - lidt .

Man tager en god grundopskrift , og tilføjer lidt personligt præg , her i form af nogle broderede knuder .

Garn : Verona , 70 %  merinould , 30 %  Mulberysilk , 150g ialt , p,5.

Garn & Opskrift fra Wilferts

God og glædelig torsdag til alle :-)























torsdag den 11. november 2010

Pink

Kan man blive træt og led ved at strikke votter ? Ikke mig , jeg holder af  smukke finurlige mønstre som kan udfordre mig . Een som er rasende dygtig til at udtænke mønstre er randi K . Randi er nordmand og bosat i USA . Hendes mønstre er ikke typisk norsk ( selbu ) men de har alligevel et strejf at det norske der gør at jeg gider at strikke dem .

Votter er strikket op i Finullgarn fra Rauma , p 2,5.


mandag den 8. november 2010

Fantastiske dage

Jeg kom til Norge , og jeg måtte overgive mig . Storslået natur og fantastisk selskab i 4 dage , jeg er aldeles overvældet , så overvældet at jeg faktisk ikke ved hvad jeg skal skrive....Tusinde tak til Namaste som var så utrolig gæstfri og behagelig . Tusinde tak til Rockefåret  for rart selskab og grin...det var GØY !!!

I Haugesund ligger to garn butikker , den ene har osse et lille udvalg af turistbetonet ting . I sidstnævnte butik fandt jeg en FANTASTISK trøje , en såkaldt Skøyte trøje ,figur strikket og håndstrikket !! Trøjen er fra Idena og strikket i 100% norsk uld , det mest fantastiske er at den er strikket i håndet - den blev min for 199 norske kroner !!! Et kup af de helt store , den lave pris skyldes vistnok en konflikt mellem Idena og det norske skøyteforbund . Den har hængt på mig lige siden...

I den anden garn butik købte jeg nøster fra Rauma , 'Gammelserien' og et smukt hæfte med Selbu strik , primært votter og strømper. Gammelserien fås ikke i Danmark , så jeg hoppede nærmest af glæde da den flinke dame rev ned af hylderne for at vise mig garn. Planen er at der skal strikkes strømper af den fine slags .

Fretex...som jeg troede var en norsk udgave af det danske Føtex , jeg kunne ikke tage mere fejl !! Fretex drives af frelsens hær og er en skattekiste med brugte ting.
Billedet med de mandlige samer måtte jeg eje , og da jeg havde runderet forretning to gange faldt mit blik på nogle gamle mapper med udklip , de stod bagerst på en hylde. Mapperne er fyldt med opskrifter : hækle - strikke - sy og norsk madlavning...en SKAT uden lige.
Opskrifter er fra det tidlige 70'erne og 80'erne. I en af mapperne fandt jeg nøjagtig samme opskrift på en trøje med hætte , som en anden blogger, Ulla bella også havde fundet og siden strikket , lidt skægt syntes jeg.

Mor asse er et garn jeg tit ser nævnt i blogland , jeg købte et par bomuldsnøster og nøster til sokker . Namastes mor havde strikket et utroligt enkelt men flot tæppe som jeg forelskede mig i . Mor oplyste at hun havde brugt Ulltæppe garn , det kunne fås i supermarked . Jeg er noget imponeret over deres udvalg af garn i supermarkederne , det er faktisk en lille garnbutik i butikken :-))

Namaste havde dekoreret en meget smuk box  til mig , den er allerede taget i brug og står til skue i min stue.
Rockefåret gav mig 3 nøster Mandarin petit ( yndlingsbomuldsgarnet) i rigtige Vilma farver . Havde jeg noget med til Namaste og Rockefåret? Ja , Namaste fik , men rockefåret fik ikke , jeg havde ikke tænkt så langt...jeg skammer mig gør jeg . Har lovet at gøre det godt igen , Rockefåret skal få køkkenklude og strømper sendt :-)

Det var nogle fantastiske dage , tak Namaste & Rockefår & Silver ( hund )

Gammelserien



















                                                           

Mor aase garn
Ulltæppegarn



















Skøytetrøje






















Samer





















Gave fra Namaste & Rockefåret



















Skat fra Fretex













Opskrift fra mappe













Opskrift fra mappe

onsdag den 3. november 2010

Undskyld alle Nordmænd

Ser nu at det staves GØY , dumme dumme Vilma . Og for at det ikke skal være løgn , så har jeg fået tandpine , så jeg smutter lige til tandlægen inden jeg skal flyve kl. 12.00.

Aftenhilsning og gode tanker.

Det bliver GOY i Norge

Om mindre end 24 timer betræder jeg norsk jord , hvorvidt jeg bliver lukket ind i landet er spændende , for jeg har eksperimenteret med noget hårfarve , tænkte at jeg ville friske min egen lidt op , det faldt ikke heldigt ud !!!
Tror at jeg bliver nødt til at bære hue i så fald skal jeg strikke den først og tid er noget jeg ikke har i overskud!!!

Nå , det skal nu ikke ødelægge min glæde , skal besøge Namaste og det bliver GOY som man siger i Norge , så nu håber jeg bare at Namaste vil kendes ved mig og ikke vender om og køre hjem , når hun ser håret...Jeg GLÆDER mig som var det juleaften .

Gode & Farverige dage til alle