torsdag den 22. september 2011

Efteråret kommer

Det er ganske vist , efteråret nærmere sig med hastige skridt , dog har de lovet 20 grader i Danmark her i weekenden..nu må vi om det holder. Anyway , absolut sidste tæppe der bliver hæklet dette år , i noget der godt kunne ligne efterårsfarver . Tæppe er blevet brugt som ' overspringshandlings projekt' , men det er slut med det !!

Nu skal jeg færdiggøre det sidste ærme til en norsk trøje , strikke den manglende blonde på et sjal , og fremstille 2 pom poms til en poncho , jooo , der er nok at tage fat på.

Kommer lige i tanke om at der skal pakkes 24 kalendergaver ind til Hanne i Norge , men hvor hulen får man fat i julepapir i September? Måske det kan vente , for flybillet er booket til Trondheim i November, der venter Hanne med pakker !! Jeg har lånt en kuffert på størrelse med en kummefryser til formålet !

Opskrift på tæppe er fra Drops
 
Garn fra Strikkestedet

Farve : 13  , ca 7-8 nøgler - Kant på tæppe , orange & rød ,( fra skabet )

Nål : 4,5 - til kant 3,0


Dejlig Torsdag til alle



   

onsdag den 14. september 2011

Sami Mittens

For godt og vel et års tid siden købte jeg bogen Norwegian Handknits , jeg har jævnligt kigget i den og ladet mig betage af de smukke billeder af strik .
Her i weekenden drev jeg det lidt videre end kiggeri , jeg gik i gang med at strikke et par vanter fra bogen. Vanter er ganske enkle , de er pyntet med fletninger og små filtede kugler.

Kugler har jeg aldrig prøvet at fremstille før , det er noget med en lille, ganske lille håndfuld garn og masser af sæbe .Derefter 'ælter' man garn i hånd ( mange gange ) til garnet er blevet hårdt og har form som en kugle.
Mine blev ikke så flotte som dem i bogen , man må øve sig . Dernæst blev kugler syet fast på fletningen og voila :Sami Mittens , ready to wear.
Hvis man ønsker det , kan man jo pasende strikke en Sami Kofte som bogen også giver anvisning på , dette ville jo unægtelig fuldende 'looket'..måske gør jeg..:-)

Vanter er strikket i rester fra Lett Lopi , rester stammer fra engang jeg havde en islandsk periode ( og der er mange af dem )

Forleden kom der en pakke til mig . Pakke indeholdte garn til vanter og der er sikkert nok til sokker. Hemlig ven fra Projo forummet havde sendt mig 2 nøgler hvidt og 2 nøgler rødt-Pt2 fra Rauma.
Jeg blev så glad , meget glad ,netop dette garn er mit absolut foretrukne til vanter. Jeg har takket hemlig ven som viste sig at være Sissel , så kære Sissel , hvis du læser med her , 10000 tak igen for den fine pakke   , som også indeholdte fantastisk te ( er drukket ) og fine kort :-))

Lige om lidt går jeg i gang med at pakke en pakke . Pakken er til en meget flink og rar dame Guri som bor i Norge . Guri traf jeg blandt mange andre da jeg var til strikketræf hos Projo i sommers. Guri har kastet sig ud i plantefarvning af garn , jeg har været så heldig at bytte mig til noget af hendes garn.
Garn for vanter . Garn har jeg fået tilsendt , smukke rødlige-orange farver , tænker at der skal strikkes et varmt sjal af dette.

I morgen kommer søster , der er valg i Danmark og det skal vi se sammen . Tænker at byde søster på noget fisk og lagkage , inden da skal jeg lige runde tandlæge . Tandlæge mener at det er en visdomstand der har 'gemt' sig - den skal ud og det i morgen. Jeg frygter intet , thi han er dygtig.

Værsgo at skylle :-))


Fredelig Onsdag til alle.



lørdag den 10. september 2011

Forhindring

Egentlig burde jeg sidde i Citronmosters hyggelige stue , men en nederdrægtig tandpine har tvunget mig til at blive hjemme .

Nu, efter et moderat indtagning af painkillers og et par timers søvn, så går det så meget bedre, at vanter har fået tommeltotter og stort set er færdige .

Vanter er strikket i Islandsk uld -Lett Lopi-  pinde 4,5

Mønster har jeg nuppet fra en bog i reolen : Strik med nordisk tradition ,af Vibeke Lind.
En bog jeg kan anbefale , forfatteren er inspireret af de karakteristiske skandinaviske mønstre og anskueliggøre strikningens principper og viser dem i forskellige grundformer. En tidløs idébog .

Må din lørdag blive god :-))




lørdag den 3. september 2011

Islandske vanter

Havde en del rester af Lett Lopi , og 1-2-3 , så var vanterne strikket . Det gik ( næsten) for hurtigt , idet vanter er strikket på 3,5 - 4, 5.

Den røde del af vanter drillede dog lidt , opskriften foreskriver 4, 5 , men jeg valgte at gå ned i størrelse fordi det ellers ville 'bule' ud da der ikke strikkes mønster som jo trækker sig lidt sammen .

Garn og opskrift fra Istex

Sol & Søndag


torsdag den 1. september 2011

Tillykke

Tre gode mennesker har vundet i lotteri.

Det er : Frida

            Camilla

            Babben

Hvis i lige sender mig jeres adresse ( klik på min profil, så finder i @  ) Så vil der , før i aner det , dukke noget op.

Dejlig September & god aften til alle :-)