mandag den 8. november 2010

Fantastiske dage

Jeg kom til Norge , og jeg måtte overgive mig . Storslået natur og fantastisk selskab i 4 dage , jeg er aldeles overvældet , så overvældet at jeg faktisk ikke ved hvad jeg skal skrive....Tusinde tak til Namaste som var så utrolig gæstfri og behagelig . Tusinde tak til Rockefåret  for rart selskab og grin...det var GØY !!!

I Haugesund ligger to garn butikker , den ene har osse et lille udvalg af turistbetonet ting . I sidstnævnte butik fandt jeg en FANTASTISK trøje , en såkaldt Skøyte trøje ,figur strikket og håndstrikket !! Trøjen er fra Idena og strikket i 100% norsk uld , det mest fantastiske er at den er strikket i håndet - den blev min for 199 norske kroner !!! Et kup af de helt store , den lave pris skyldes vistnok en konflikt mellem Idena og det norske skøyteforbund . Den har hængt på mig lige siden...

I den anden garn butik købte jeg nøster fra Rauma , 'Gammelserien' og et smukt hæfte med Selbu strik , primært votter og strømper. Gammelserien fås ikke i Danmark , så jeg hoppede nærmest af glæde da den flinke dame rev ned af hylderne for at vise mig garn. Planen er at der skal strikkes strømper af den fine slags .

Fretex...som jeg troede var en norsk udgave af det danske Føtex , jeg kunne ikke tage mere fejl !! Fretex drives af frelsens hær og er en skattekiste med brugte ting.
Billedet med de mandlige samer måtte jeg eje , og da jeg havde runderet forretning to gange faldt mit blik på nogle gamle mapper med udklip , de stod bagerst på en hylde. Mapperne er fyldt med opskrifter : hækle - strikke - sy og norsk madlavning...en SKAT uden lige.
Opskrifter er fra det tidlige 70'erne og 80'erne. I en af mapperne fandt jeg nøjagtig samme opskrift på en trøje med hætte , som en anden blogger, Ulla bella også havde fundet og siden strikket , lidt skægt syntes jeg.

Mor asse er et garn jeg tit ser nævnt i blogland , jeg købte et par bomuldsnøster og nøster til sokker . Namastes mor havde strikket et utroligt enkelt men flot tæppe som jeg forelskede mig i . Mor oplyste at hun havde brugt Ulltæppe garn , det kunne fås i supermarked . Jeg er noget imponeret over deres udvalg af garn i supermarkederne , det er faktisk en lille garnbutik i butikken :-))

Namaste havde dekoreret en meget smuk box  til mig , den er allerede taget i brug og står til skue i min stue.
Rockefåret gav mig 3 nøster Mandarin petit ( yndlingsbomuldsgarnet) i rigtige Vilma farver . Havde jeg noget med til Namaste og Rockefåret? Ja , Namaste fik , men rockefåret fik ikke , jeg havde ikke tænkt så langt...jeg skammer mig gør jeg . Har lovet at gøre det godt igen , Rockefåret skal få køkkenklude og strømper sendt :-)

Det var nogle fantastiske dage , tak Namaste & Rockefår & Silver ( hund )

Gammelserien                                                           

Mor aase garn
UlltæppegarnSkøytetrøje


Samer

Gave fra Namaste & RockefåretSkat fra Fretex

Opskrift fra mappe

Opskrift fra mappe

19 kommentarer:

Tovepia sagde ...

Tror dere har hatt flotte dager sammen, og du fikk kjøpt en flott genser!
Nå blir det vel selbustrikk framover;)
Ha en fin kveld og ei god uke videre, klem fra meg;)

Snertne sneller og små nøster sagde ...

Høres ut som om du har hatt en fantastisk tur, og flotte dager :-) Sannelig har du funnet mange skatter. Kanskje er det dejligt å være dansk i Norge også ;-)

Ha det godt og klem fra Siv

Citronmoster sagde ...

Velkommen hjem. Skønne sager du har med, Selbuhæftet ser interessant ud..... :-)

Pafrika Og Belkini sagde ...

Jeg skjønner dere har hatt en fin helg! Fretex kan virkerlig by på skatter fra tid til annen, og du har jo gjort det riktig godt!

Fin kveld til deg :)

Unknown sagde ...

Så du har ikke fått hengt opp samen altså? ;o)

Takk igjen for en fiiiin helg!

Unknown sagde ...

Så fint at du hadde en flott tur. Og det ser ut til at du har sikret deg masse godbiter. Blir spennende å se hva du skal trylle frem ;-)

gult hus i svingen sagde ...

skjønner at dere hadde det fint i helga:) Flott skøytegenser:) Samen er jo riktig fin og retro den da;)
Selbustrikk er tingen, Vilma;)Fine snømenn i headingen din:)

Klem fra Trine:)

Rigmor sagde ...

så bra at du har kost deg, ja og de andre også :) Ser ut som om du virkelig har fått mye ut av turen. Haugesund ligger ikke mer enn ca 50 minutter fra meg, og jeg handler der mye! Kos deg meg alt garnet og de flotte mønstrene, og alle planene !!!
Ha en flott uke videre!!! :D

Daria sagde ...

så herlig:)neste gang må du komme til meg og marion:)fretex er kansje ikke føtex men jeg må innrømme det at det samme trodde jeg da jeg var i køben for første gang,hihi

Siri @ Strikk og tøys sagde ...

Herlig med slike turer! Så mye fint du har fått med deg, både av materielle ting og minner :-) Kan det bli bedre?

Hanne sagde ...

Så flott at du har kost deg i Norge, og du har fått med deg mye fint i bagasjen hjem ser jeg :D

Anonym sagde ...

Dejligt at holde ferie og fine gaver du har med hjem.
Lea P.

Fidus sagde ...

Det selbuvottheftet er bare helt herlig! Men, du trenger synåler å strikke med- hvis du da ikke vil ha gigantiske votter...
Dumt vi ikke var på samme sted!

rockefår sagde ...

Hei Vilma, tusen takk for en kjempehyggelig minihelg hos Namaste. Veldig hyggelig å treffe deg! Nå har jeg lagt meg som følger hos deg for å få med meg alt du skriver om. Ekstra stas og følge når man har blitt litt kjent!

Jeg har nå skrevet et innlegg om helga og lagt med noen bilder hvor både du og Namaste er og et av deg og meg. Kan du kikke innom og se om du synes det er greit og hvis ikke må du gi meg beskjed så jeg eventuelt kan slette det.

Ha en fortsatt god ferie!

Klem fra "den gamle", var ikke det den danske betydningen av rockefår?

Anita Tørmoen sagde ...

Så flotte ting du har fått med deg hjem fra Norge. Gøy at du fant de gamle oppskriftene på Fretex. Tenk hva folk gir fra seg! Men det er godt det finnes slike som oss som ser verdien i det gamle.

Helle sagde ...

Så godt å høre at du har kost deg i Norge med gode bekjentskaper. Mye fint du med deg hjem også. :)

yanmaneee sagde ...

yeezy boost
golden goose
kyrie 6
golden goose
longchamp outlet
supreme
balenciaga shoes
yeezy shoes
supreme new york
golden goose sneakers

pheaut sagde ...

Discover More navigate to this website additional reading Read Full Report check redirected here

sheau sagde ...

address see post additional info visit their website read the article click