søndag den 6. november 2011

Made in Norway

Har lige været et smut i Trondheim. Nogle mener at byernes by er Paris ,jeg mener nu at det er Trondheim .
Landede i Værnes lufthavn som ligger ca 30 minutter fra Trondheim Centrum , derpå tog jeg bus til Centrum for at checke ind på hotel .Jeg blev sat af på Central stationen og gik herfra med kuffert ( stor) til hotel.

På vej dertil fik jeg øje på skobutik -løb og køb !

" Sikken dejlig start på dagen " sagde den venlige mandlige ekspedient, da han slog beløbet på sælskinds støvlerne ind på kasseapparatet . For ikke at vække for meget opsigt , undlod jeg at tage dem på med det samme , vejret var nemlig godt og sådan lidt forårsagtigt .

Boede på et pænt hotel i et 'party område' men tæt på havnen . Ved siden af lå  Juba Jubar en slags bar og dansested , akkompagneret af 100 % norsk musik , lidt morsomt:-)

Ikke langt derfra fandt jeg Fretex og Norsk Husflid .

Fretex er genbrug , fandt et par smukke Bunad sko med de fineste sølvspænder .
Købte garn og vottehæfte hos Norsk Husflid ,3 trådet uldgarn fra Rauma.

For enden af vej hvor hotel lå , fandt jeg Tante Isabel , genbrug og meget retro .Købte de smukkeste gardiner , 2 stk , til mit køkken .

Så var det tid at møde Hanne og kalendergaverne.Vi byttede STORE poser og spiste lunch sammen i Byhaven , tæt på hotel. Hanne er et ualmindeligt sødt menneske , der blev talt om stort og småt , også Ytøja . Tak Hanne , fordi du er dig :-))

Senere samme dag skulle jeg møde Trine og Siv ved Søstrene Karlsen . En stor cafe / Restaurant som ligger ved havneområdet . Trine havde gamle skoleplancher med, som jeg på forhånd havde aftalt , at jeg skulle købe , angiveligt har de været brugt i biologi timerne , hvor lærer har stået med pegepind og peget på disse. Plancherne er STORE og forestiller :Struds - Frø- Snegl . De har 'patina' er vældig smukke , har tænkt at de skal hænge i min stue.

Siv havde gave med : Et  refleksarmbånd med Selbu mønster , en ' må eje' ting for en selbu elsker som mig , millioner af tak endnu en gang :-)

Vi sad der et par timer , utroligt hyggeligt , og så RART at få møde dem, berigende på sin vis :-))

Tak!


20 kommentarer:

Innestemmen sagde ...

Så mange skatter, og godt selskap =) Trondheim er en fabelaktig by, det er sikkert

Klem Siv

Rigmor sagde ...

det høres ut som en virkelig flott tur :) og mange skatter ble med hjem! ha en fin søndag!

Tovepia sagde ...

Og så var dere så heldig med været! Litt lei meg for at jeg gikk glipp av dette møtet, men jeg tror dere hadde en fin stund;)..og så fikk du deg selskinnsko:O))
Ha en fin søndag videre, klem fra meg;)

Siri @ Strikk og tøys sagde ...

For en deilig tur! Vakkert bilde av en smukk by!

Helle sagde ...

Jeg har en av mine beste venninner i Trondheim og er selvfølgelig litt farget av det, men er blitt veldig glad i byen. Tror jeg vet hvor du har bodd, og kan opplyse om at de i Trondheim har en egen musikkstil: Trønder-Rock. Mulig det var den du fikk stifte bekjentskap med? Uansett er jeg glad du klarte å få med deg så mye fint hjem.:)

Anita Tørmoen sagde ...

Godt å se at du endelig har fått dine etterlengtede selskinnsstøvler. Høres ut som en fin tur du har hatt til Trondheim:)

Lea sagde ...

Hvor ser der smukt ud. Lækkere støvler.

Sidselsidserk sagde ...

Hei Vilma - så flott at oppholdet i Trondheim ble vellykket!
Du har fått handlet litt også ser jeg:-), men for min del håper jeg det er lenge til det blir bruk for selskinnsstøvler. Jeg nyter at høsten er ekstra lang i år.
Fin uke ønskes deg, klem

LivM sagde ...

Super handel du har gjort. De selskinnsstøvlene ser deilig og varme ut. Kanskje jeg må ha et slikt par til vinteren! Nå har du riktig mye strikkegarn så jeg tipper at det blir mange flotte vottepar!

ANNEPÅLANDET sagde ...

For en flott Norges-reklame! Godt at du fikk kjøpt deg selskinnsstøvlene du ønsket deg - de er utrolig gode å gå i, kan jeg love, og VARME!
Fikk lyst til å ta meg en tur til Trondheim jeg også, har bare såvidt vært der for lenge siden.
Ønsker deg en finfin uke! Med nye kjøkkengardiner, kanskje? De var så fine!

Snertne sneller og små nøster sagde ...

Det var veldig trivelig å møte deg, og vi kosa oss godt da vi satt på Solsiden :-) Tusen takk til deg også for flotte gaver :-D

Og du - Trondheim ER best ;-)

Ha det godt - klem Siv

G-Anette sagde ...

For en flott tur du har hatt! Og herlig å se hvilke ting du setter pris på, som selskinns-skoene :)

Klem

Citronmoster sagde ...

Tillykke med dine nye støvler :)

ullfori sagde ...

Så mye fint du har fått med deg :) Er de ikke snart på tide at du like godt flytter hit - jeg tror du er en liten "skap"nordmann ;) Ha en fin kveld !

Skribenten sagde ...

Det glæder mig at du har haft så dejlig en tur, og tillykke med de skønne fund du har med hjem deroppefra. OGSÅ en stor tak for den kommentar du har lagt hos mig, efter dit besøg forleden. Det varmer mit hjerte så meget skal du vide.

Stort knus til dig og kh
Henriette :)

Anita Tørmoen sagde ...

Et lite forslag til hvordan du kan pynte norgesglass:)
http://bentebloggen.blogspot.com/2009/11/fyrstikkeskekalender-og-pynta.html

emblas-kanel sagde ...

Ja, Trondheim er en flott by. Så fin norgesreklame du sprer. Me like! :-) Neste gang må du komme lenger nord også. Nå skal vi snart ha and til middag, oppskriften som du anbefalte blir brukt i år også. Så nå har vi ny tradisjon i Emblahjemmet. And a la Wilma 2. søndag i advent. :-) Ha en flott søndagskveld. Klem fra Eva :-)

Misemor sagde ...

Så koselig at du synes byen "min" er byenes by! =)
Du har virkelig fått tak i noen flotte skatter der også.
Ha en fin kveld. Klem ToneB

Unknown sagde ...

Hej
Vil høre om man kunne bede om mærket på dine sælskindstøvler, og høre hvor meget du gav for dem?
Mvh

Unknown sagde ...

Hej
Vil høre om man kunne bede om mærket på dine sælskindstøvler, og høre hvor meget du gav for dem?
Mvh